Skip to main content

група " Синчец"

Рисуване с въображение

Развитието на децата чрез рисуване е известно много отдавна. То развива въображението и фантазията. Това позволява у малчуганите да се формират смели идеи, иновативни решения, да се измислят нови неща. Освен всичко останало, то е желано забавление и релаксация. Лятото пък е чудесен сезон, който дава многообразие от възможности и идеи за рисуване.
На 14.07.2020 г. децата от група „Синчец“ рисуваха по необичаен начин. Те създадоха рисунка от отпечатък с темперна боя от ходилото на своите крачета. Насърчени от техните учителки, децата имаха за задача да помислят в какъв нов образ могат да превърнат този отпечатък. С малка помощ, насоки и дружни усилия се оформи общо решение за създаване на нещо ново. Отпечатъка от ходилото на техните крачета чрез дорисуване на допълнителни елементи, те превърнаха в превозни средства: трактор и кола. Процесът на работа позволи на малчуганите да трупат практически опит за работа с изобразителни материали, да развиват своите художествени умения и въображение.
Насладата от рисуването бе гарантирана, а резултатите отлични. Усмивките по лицата на децата говореха за тяхната гордост и емоционална удовлетвореност от постигнатите резултати.
Увереността, която успехът създава у децата е предпоставка и мотив за по-нататъшно творчество и свобода на въображението. За нас, възрастните остава една много важна задача към децата - да ги подкрепяме, да ги обичаме и да ги разбираме, надниквайки в техния свят, защото в рисунките се крие ключът към тяхната душа.
 
 
kra4eta-01
kra4eta-02
kra4eta-03
kra4eta-04
kra4eta-05
kra4eta-06
kra4eta-07
kra4eta-08
kra4eta-09
kra4eta-10
kra4eta-11
kra4eta-12
kra4eta-13
kra4eta-14
kra4eta-15