Skip to main content

група " Синчец"

Приказни герои

В началото на месец ноември в групата все още витаеше приказната магия докоснала децата от изминалата „Седмица на четенето“. Привлечени от вълшебния свят на приказките и потопени в необятния свят на книгите, малчуганите от група „Синчец“ на 3.11.2020 и 10.11.20220 г. се включиха с желание в нови дейности свързани с приказки и приказни герои.
В приказния свят съществуват различни герои : хора, животни, природа, предмети. Колоритността от герои и картини въздейства емоционално на всяко дете.
Изключително интересно и вълнуващо за децата беше участието им в игри за театрализирано и артистично представяне. На импровизирани театрални сцени в детската градина оживяха приказни герои: принцеси, животинки,баба дядо,внуче, Червната шапчица. С изработени фигурки за куклен театър се представиха игрови драматизации. Талантливите малчугани влязоха в роля и се вживяха в пресъздавнето на своя избран герой. Това донесе много настроение и удовлетворение за децата.
Възможността да участват в пресъздаване на приказен герои преоблечени в костюми насърчи и мотивира малките артисти. Истинско забавление за тях бе артистичното им преобразяване. Взели съвсем на сериозно задачата те показаха ,че когато желанието е голямо и резултатите са вдъхновяващи. Съвместните игри и забавления заедно с приятели в сета на приказките и приказните герои ще оставят траен спомен за едно незабравимо изживяване. Дейности като тези и други свързани с книгата и четенето са от изключително значение за обогатяване на детския светоглед и развитието на талантите и заложбите у децата.
 
kukli-01
kukli-02
kukli-03
kukli-04
kukli-05
kukli-06
kukli-07
kukli-08
kukli-09
kukli-10
kukli-11
kukli-12
kukli-13
kukli-14
kukli-15