Skip to main content

група " Синчец"

Кино-разходка във филмите на Чарли Чаплин

На 16.04.2021г малчуганите от група „Синчец“ отбелязаха 132 години от рождението на един от най-талантливите личности на ерата на „нямото кино“- Чарли Чаплин.Създателят на знаменити и незабравими образи, актьор, режисьор, сценарист и композитор.
С виртуална кино-разходка назад във времето децата се срещнаха с образа на Чарли Чаплин: дребен скитник с големи чепици/обувки/, торбести панталони, тясно сако, папийонка, бастунче, бомбе, мустачки и патешка походка. С нея той мълчаливо минава във своите филми и пленява сърцата на милиони зрители.
Запленени останаха и малките зрители от кадрите, снимките и откъсите с които имаха възможност да се запознаят. Впечатлени бяха от начина по който актьорите са се изразявали в ерата на „нямото кино“- жестове, мимика, изразителност на движенията.
Най-интересният момент от кино-разходката за децата бе „танцът на хлебчетата“ от филма „Треска за злато“. Заинтригувани от този забавен танц с вилички и хлебчета те направиха свои опити за артистично-музикално представяне,
Виртуалната кино-разходка във филмите на Чаплин завърши със запечатване на този момент със снимка с него, възможна благодарение на съвременните технологии.

 

svet-01
svet-02
svet-03
svet-04
svet-05
svet-06
svet-07
svet-08
svet-09
svet-10
svet-11
svet-12
svet-13
svet-14
svet-15