Skip to main content

група " Синчец"

Ден на готвача със здравословна салата

gotvac 1Правя хубава салата
с две - три чушки и домата,
с краставичка, магданоз...
Начинът е много прост:
слагам сол, зехтин, оцет...
Ето! Всичко е наред!
Но защо забравих лук?
Не е вярно! Той е тук,
но нека го нареже някой друг!

gotvac 11Световният ден на готвача е насочен към образоване на децата по света за важността на рационалното хранене и здравословния начин на живот.
На 20.10.2023 г. децата от група „Синчец“ отбелязаха този ден заедно с татко Дани, почитател на балансираното и здравословно хранене. Целта на тази съвместна дейност беше насърчаване на децата към здравословни хранителни навици, консумиране на пресни зеленчуци и плодове, а също така и популяризиране професията на готвача.
Малчуганите взимаха от пълните кошнички зеленчуци, набрани от домашните градини. Те влязоха в ролята на "помощник - готвачи" и с умелите напътствия на татко Дани приготвиха различни зеленчукови салати. Работиха заедно на групи, самостоятелно ползваха прибори за хранене, сервираха и отсервираха... По този начин те успяха да демонстрират своите готварски умения.
Малките "готвачи" останаха много доволни и горди от постигнатите резултати. Те хапнаха с удоволствие и наслада свежите зеленчукови салатки, осъзнавайки ползата им за детското здраве.

gotvac-1
gotvac-10
gotvac-11
gotvac-12
gotvac-2
gotvac-3
gotvac-4
gotvac-5
gotvac-6
gotvac-7
gotvac-8
gotvac-9