Skip to main content

Великденско математическо състезание

На 21.04.2021 за поредна година в ДГ „Слънце“ се проведе Великденско математическо състезание, в което взеха участие всички деца от трета и четвърта възрастова група. Състезанието предостави възможност за изява на математическите заложби на децата и провокира креативното им мислене при решаване на приложни математически задачи, които са изцяло съобразени с Държавния образователен стандарт за предучилищно образование по Образователно направление „Математика“ за съответната възрастова група и са придружени от илюстрации.
Изключително вълнуваща бе срещата на малчуганите с учителите от ОУ „Проф. Марин Дринов“, които предоставиха и провериха задачите на децата. Нетърпеливи и любопитни, бъдещите първокласници с лекота се справиха със задачите, а учителите бяха приятно изненадани от изключително доброто представяне на малките ни математици.

За старанието си децата бяха наградени с грамоти и медали, и това ги изпълни с неописуема гордост.
Благодарим на всички деца за радостта, грейналите от усмивки личица и неповторимата емоция!
Благодарим и на нашите колеги от ОУ „Проф. Марин Дринов“, които се отзоваха на нашата покана и подкрепиха идеята ни!
Сигурни сме, че създавайки подкрепяща среда за проявление на математическите заложби и творческия потенциал на децата, ще допринесем за създаване на бъдещия им комфорт в училищна възраст, и ще провокираме детската любознателност и интерес към света на знанието и науката.

 

vel-sast-01
vel-sast-02
vel-sast-03
vel-sast-04
vel-sast-05
vel-sast-06
vel-sast-07
vel-sast-08
vel-sast-09
vel-sast-10
vel-sast-11
vel-sast-12
vel-sast-13
vel-sast-14
vel-sast-15