Skip to main content

Плодове и мляко най-обичам!

Схемата за предоставяне на плодове, мляко и млечни продукти в ДГ "Слънце" е инструмент, който подпомага формирането на хранителната култура и създаването у децата на здравословен модел на хранене. Консумацията на плодове, качествено мляко и млечни продукти доставят на организма витамини, минерали и хранителни вещества, необходими за развитието на подрастващия организъм.
През месец ноември 2021 година под формата на игри и забавления, малчуганите от група "Калинка", "Зайче" и "Кокиче" разшириха и обогатиха представите си за полезните свойства на плодовете и млякото, като важни елементи на здравословното хранене.

Възпитаниците на група "Калинка" с радост и удоволствие се впуснаха в "млечно" забавление с шарената крава Лола. Ароматът на топло прясно мляко, снежнобелия цвят на киселото мляко и пъстротата на костюмите на децата създадоха атмосфера на уют и весело настроение. Малките палавници прецизно преливаха в малки стъклени бутилки прясното мляко, дегустираха и коментираха фантастичните му вкусови качества. Като фокусници превърнаха прясното мляко в кисело и старателно го поставиха в етикирани стъклени буркани. Удовлетворени, с грейнали от щастие очи, децата пяха и танцуваха под звуците на песничката за кравата Лола. Малките палавници от група "Зайче" демонстрираха кулинарните си умения в приготвянето на здравословен плодов шейк. Сръчно поставиха готварски шапки и престилки и запретнаха ръкави.Съсредоточени в изпълнение на кулинарната задача умело нарязаха свежите плодове.

В комбинация с неповторимото българско мляко "чевръстите кулинари" създадоха превъзходно кулинарно изкушение, което с охота дегустираха. Децата от група "Кокиче," пременени с пъстри костюми на плодове дефилираха на импровизиран моден подиум и се надпреварваха да опишат с думи вкусовите качества на здравословните плодове.
Дните наситени с незабравими и вълнуващи преживявания за децата завършиха с един много важен извод: „Здравословно щом се храним, болестите ще забравим!“

hrani-01
hrani-02
hrani-03
hrani-04
hrani-05
hrani-06
hrani-07
hrani-08
hrani-09
hrani-10
hrani-11
hrani-12