Skip to main content

Финализиран проект

С тържествено откриване на площадка по безопасност на движението в двора ДГ "Слънце", улица „Велбъжд“ беше финализиран проект на Министерство на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ на обща стойност 2500 лв.
В празничната програма децата от четвърта възрастова група „Калинка“, представиха своите умения за безопасно пресичане и ориентиране в пътните знаци и ситуации, безопасно управление на велосипед и тротинетка.
Гости на събитието бяха представители на РУО – Кюстендил, на Обществения съвет и Настоятелството към детската градина, а така също и началникът на сектор “Пътна полиция“ в ОДМВР Р. Боюклийски, който подчерта, че за всички нас – учители, родители и общество, една от най-сериозните грижи е безопасността на децата.
Г-жа Цекина изказа своята благодарност към хората спомогнали за реализирането на проекта и увери, че изградените външна и вътрешна подвижни площадки с необходимото оборудване - пътни знаци, светофар, велосипед, каски и светлоотразителни жилетки ще поставят основите на гражданските компетентности на децата като пълноправни участници в пътното движение, притежаващи конкретни знания, умения и отношение към спазването на обществените правила и норми за лична и колективна безопасност.

 

final-01
final-02
final-03
final-04
final-05
final-06
final-07
final-08
final-09
final-10
final-11
final-12
final-13
final-14