Skip to main content

Зная правилата!

pravila 1На улицата има строги правила
и трябва да ги спазват
послушните деца!
Оглеждай се, внимавай
преди да пресечеш,
а видиш ли червено -
на място да се спреш!

Щом светне светофарът
в зелена светлина
минавам със усмивка,
но с мама за ръка.

Теодора Вълева

pravila 2През месец януари 2024 година в ДГ „Слънце“ се проведе викторина на тема "Зная правилата!".
В нашия изключително динамичен живот превенцията по безопасност на движение е наложителна от най-ранна детска възраст. Учителите се постараха да привлекат вниманието на децата към един изключително важен проблем: опазване здравето и живота им като участници в пътното движение.
С много емоции бяха съпътствани игрово-познавателни ситуации за начално ориентиране в пътната среда и придобиване на умения за безопасно придвижване като пешеходци. Интересно предизвикателство бе отправено и към по-големите, които участваха в игрово-познавателна ситуация за затвърдяване на придобитите знания и умения, уточняване и разширяване на елементарни представи и понятия за пътното движение.
pravila 3

 

Децата се включиха активно в организирано състезание между отбори. Те бяха ентусиазирани и без притеснения, с голямо старание и удоволствие назоваваха и разпознаваха тротоар, платно, познати пътни знаци...
Малчуганите придобиха самочувствие и увереност на равностойни участници в пътното движение, които знаят правилата и ясно осъзнават необходимостта от тяхното спазване.

 

pravila-1
pravila-10
pravila-11
pravila-12
pravila-13
pravila-14
pravila-15
pravila-2
pravila-3
pravila-4
pravila-5
pravila-6
pravila-7
pravila-8
pravila-9