Skip to main content

Празници и традиции

Триумф на красота и весел детски глъч!

Когато децата празнуват,

когато се смеят децата,

в градината цъфват цветята

и слънцето в китната круша

се спира да гледа и слуша!“

Празникът 1 юни и тази година беше посрещнат от малките ни възпитаници с много смях, танци и игри. Още в ранни зори празнично украсената детска градина се огласяше от любимите песни, а децата бяха посрещнати от огромен въздушен балон, събрал в себе си всички смели мечти и жалания. Всеки малчуган искаше да влезе в него и да полети, носен от вълшебния вятър към дъгата и слънцето, над къщите и хората също като птиците.

Празничната еуфория беше завладяла децата и те пристигаха в детската градина карнавално облечени - принцеси и принцове, Пепеляшка, Батман, Спайдермен, пеперуди, пирати, миньони и други приказни герои. Всички с нетърпение очакваха началото на празника. Голям цветен афиш ги приканваше да изживеят най - веселите моменти, най - страхотните игри и да се забавляват заедно на шарен и весел карнавал. И така улиците на нашия град бяха оживени от карнавалното шествие на децата от ДГ „Слънце“, на оживелите приказни герои и прекрасните музикални ритми.

Случайните минувачи, които носеха магията на детството в себе си се спираха и поздравяваха децата, запленени от красотата и усмивките на малчуганите. С празнично украсени автобуси децата от групите „Калинка“ и „Слънце“ отпътуваха до читалище „Пробуда 1961“ и с. Слокощица, където ги очакваха страхотни изненади, игри и забавления на открито.
Благодарим ви, мили деца, за този триумф на красота, невинност и весел детски глъч! Благодарим ви, че със своите игри и забавления превърнахте този ден в пъстра вълшебна приказка, която ще продължим да пишем всяка година без умора всички заедно.

maski-01
maski-02
maski-03
maski-04
maski-05
maski-06
maski-07
maski-08
maski-09
maski-10
maski-11
maski-12
maski-13
maski-14
maski-15