Skip to main content

Празници и традиции

Ден на християнското семейство - светъл празник!

В навечерието на светлия християнски празник Въведение Богородично - 21 ноември 2021 година, отбелязван и като Ден на християнското семейство, възпитаниците на ДГ „Слънце“ научиха много за българските обичаи и традиции, свързани с него. Противоепидемичните мерки не попречиха на децата от всички групи на детската градина да отбележат светлия празник и от Фейсбук страницата на детската градина, малчуганите пресъздадоха празничната атмосфера и традиции и показаха, че са готови да ги пазят, защото те са неизменна част от нашата българска идентичност.

В красиво подредените битови кътове, облечени в прекрасни народни носии, с много вълнение и любов замесиха традиционните питки и баници, и събрани около празничната трапезата показаха здравата връзка между всички в семейството, от най-стария до най-младия. С радостен трепет, с мили думи и стихчета, с вълнуващи песни и танци, малките ни „слънчица“ поздравиха своите родители, баби и дядовци и изразиха своята голяма обич към тях. Зарадваха своите родители с картички, изработени с много любов от сръчните им ръчички, а учителите подготвиха вълнуващи фотоколажи със снимки на семействата.
Честит празник, мили семейства! Нека има любов и топлина под всеки покрив! Нека разбирателството и веселия смях огласят домовете ви и в тях цари хармония, споделени и щастливи дни!

ikona-01
ikona-02
ikona-03
ikona-04
ikona-05
ikona-06
ikona-07
ikona-08
ikona-09
ikona-10
ikona-11
ikona-12
ikona-13
ikona-14