Skip to main content

Празници и традиции

„Ден на християнското семейство“

tradicii 1 1Семейството е мястото, където
със щастие изпълва се сърцето,
когато виждаш как растат децата,
безгрижно и с усмивки на лицата.

Децата от ДГ „Слънце“ отбелязаха подобаващо светлия християнски празник „Въведение Богородично“ на 21.11.2023 г., известен още като „Ден на християнското семейство“, успял да съхрани толкова години народните традиции и обичаи. На този ден се чества здравата връзка между всички членове на семейството. Това е повод да се замислим, да отворим сърцата и душите си за доброто и да покажем на близките си колко много ги обичаме и ценим.
tradicii 1 2Заредени с много положителни емоции още от ранни зори, децата нямаха търпение да посрещнат своите най-любими хора, най-святото за тях – техните семейства и да им покажат какво са научили за този специален ден и народните традиции и обичаи, а също и да изразят силната си обич по техен начин. А когато настъпи моментът за това, децата с много настроение и вълнение зарадваха своите майки, бащи, баби и дядовци с разнообразни и зареждащи празнични програми. Някои от групите бяха заложили на традициите и поздравиха най-близките си хора, облечени в красиви български носии, излъчващи българския дух. Други заложиха на модерния стил и посрещнаха празника в интересни съвременни тоалети. Всички те бяха подготвили тематични стихчета и песни, танци и забавни детски игри, в които с интерес се включиха и родителите, и с много желание и очарование ги представиха по най-добрия начин.
В погледите на малчуганите искреше невинна детска радост, а родителите ги наблюдаваха с насълзени от умиление очи и топли усмивки. Помещенията се изпълниха с много топлина и уют и атмосферата беше прекрасна. След приключване на празничните програми, децата и учителите поканиха всички родители да се присъединят на едно общо китно хорце, което се виеше ли виеше... tradicii 1 3И така, с приповдигнато настроение след края на хорото и деца, и родители се почерпиха с вкусна питка.
Госпожа Цекина – Директор на ДГ „Слънце“ честити празника и отправи най-искрени пожелания към всички семейства, а след това се присъедини към тях и се наслади на празничните програми.
Бъдете здрави, мили семейства, обичайте любимите си хора, грижете се за тях, показвайте им колко са ценни те за вас и бъдете много щастливи! Семейството е всичко в този свят!!!
В този светъл ден родители, учители и деца си подадоха ръка и показаха, че са едно голямо семейство, което заедно може да постигне всичко. И всичко това в името на децата, защото те са бъдещето ни, те са нашата радост и нашата надежда!

tradicii-1
tradicii-10
tradicii-11
tradicii-2
tradicii-3
tradicii-4
tradicii-5
tradicii-6
tradicii-7
tradicii-8
tradicii-9