Skip to main content

Пленер „Хубаво е в детската градина“

16 май 2023 година  бе ден вълнуващ и изпълнен с пъстроцветни емоции за бъдещите първокласници от групи "Светулка" и "Калинка", които с интерес се включиха в пленера с ученици от ОУ "Проф. Марин Дринов", част от дейностите по проект „Изграждане на здравословна и екологична среда за повишаване на двигателната, познавателната и екологична активност на децата“ по Национална програма „Хубаво е в детската градина“.
В творческа работилница, с ръководител Елена Аначкова, децата се потопиха в магията на приложното и декоративно изкуство.
Изненада за слънчевите малчугани бяха роботите - художници от клуб "Роботика" с ръководител Георги Тодоров.
В заключителния етап на събитието бе споделен иновативен опит и презентирани проведените дейности по НП „Хубаво е в детската градина“, реализирани в изградения еко кът с възпитаниците от всички групи на детското заведение.
Гости на събитието бяха г-жа Нели Петкова - директор на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности и спорт, г-жа Златка Пешева – Пачаръзова – старши експерт „Публична информация“ в отдел „Образование и младежки дейности“ в Община Кюстендил, г-жа Аделина Крушовска - старши експерт по български език и литература, РУО – Кюстендил, г-жа Румяна Здравкова – директор на ОУ „Проф. Марин Дринов“, учители от ДГ „Д-р Тодора Миладинова“, град Рила и ОУ „Проф. Марин Дринов“, град Кюстендил.

plener-1
plener-2
plener-3
plener-4
plener-5
plener-6
plener-7