Децата и природата

Слънчевият и топъл 4.11.2020г., носещ със себе си вълшебното очарование на есента, създаде у възпитаниците на ДГ „Слънце“ гр. Кюстендил прекрасно настроение и те го посветиха на своя допир до вечната красота и сила на природата, чрез работата си с природни материали.
Това даде възможност на малките природолюбители още веднъж да покажат своето нестандартно и креативно мислене. В мероприятието се включиха всички групи със своите импровизирани творчески ателиета, в които малчуганите развиваха индивидуалните си технически сръчности, овладяваха специализирани умения и изработиха уникални изделия.
От комбинирането на различни природни материали малките „сръчковци“ създадоха прекрасни сувенири с образи на животни, човешки фигури, растения и птици. Таралежите от круши, колите от ябълка и морков, палмите от грозде и магданоз, Дон Домат, калинките от орехчета, бухалчетата от ябълки, прасенцата от картофчета и делфинчетата от банани са само част от разнообразните експонати изработени от децата.
 
Особено атрактивни бяха украсените тикви и гъсеничките от грозде и чери домати. Удоволствието за децата беше огромно, а самата дейност им даде възможност да обогатят своите знания за характерните особености на растителния и животински свят през един от най - красивите сезони - есента.
 
 

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил