Skip to main content

група "Калинка"

Професия "Пощальон"

Професионалното ориентиране е важна част от живота още от детската градина и развива предприемачески умения необходими за бъдещата реализация на децата, независимо каква професия ще изберат. Малчуганите от група "Калинка" с неподправен детски интерес, любопитство и въображение пресъздават професии от света на възрастните в ролевите си игри.
На 16.02.2021 година кът от занималнята на групата се превърна в мини пощенски клон. Чрез играта "Малък пощальон" децата се запознаха с професията на пощальона-важна и необходима за осъществяване на комуникация между хората по света.
Научиха ,че професията на "вестоносците" е сред най-древните, а в стари времена пощенските връзки се осъществявали с пешеходци или конници посредством щафета.
За малките "калинки" беше изключително забавно да "пишат" писма до своите приятели от детската група, да ги поствят в пликове с пощенски марки и да ги пускат в пощенската кутия.
С нескрито вълнение красивите палавници облякоха синята униформа на пощальона и с чанта през рамо отговорно изпълняваха служебните си ангажименти за доставка на вестници и писма до съответните адреси. Децата осъзнаха, че всяка професия е важна и значима, а трудът на всеки човек е достоен и заслужава почит и уважение.
 
posta-01
posta-02
posta-03
posta-04
posta-05
posta-06
posta-07
posta-08
posta-09
posta-10
posta-11
posta-12
posta-13
posta-14