Skip to main content

група " Синчец"

Къмпинг в двора на детската градина

 
На 3-ти септември дворът на детската градина бе огласен от весел детски смях, глъч и врява.
Под сянката на дърветата, на зелената морава бе устроен къмпинг с име „Синчец“. Организирането и реализирането на тази дейност е част от проект „Малки еколози“ ПУДООС.
За малчуганите от групата това бе забавление и едновременно с това запознаване с необходимото оборудване за къмпингуване и изграждане на отношение към опазване на природата и околната среда. Наред с всичко това, тази интересна дейност бе добра възможност за сплотяване на новосформираната група чрез взаимодействие помежду си. Голям интерес предизвикаха разпънатата палатка и спалният чувал.
Вълнуващо за децата бе да си изградят сами място за огнище. Събираха заедно съчки, натрупваха ги на купчина, обиколиха мястото с камъчета за да бъде безопасно. След труда дойде време за отмора до огъня на чаша чай. Пъргави дечица сервираха на своите другарчета от ароматната напитка. Екнаха дружни весели песни...
Дойде и дългоочакваният момент - влизане в палатката. Личеше нетърпението и голямата радост от това, да влязат в тази малка „цветна къщичка“, наричаща се палатка. Децата успяха да разгледат, да пипнат и легнат в нея и спалния чувал. Те разбраха, че в тях хората спят когато са на къмпинг сред природата.
Накрая със своите учителки, те разговаряха за природата и отговорността на всички хора да я пазят чиста. Затова всички заедно почистиха района от отпадъци, прибраха всички съдове и предмети на техните места. На децата им бе обяснено, че е много важно огънят да бъде добре угасен, за да се предотврати опасността от пожар. Заредени с приятни емоции, обогатени с нови впечатления и знания, те се прибраха в детската градина.
 
palatka-01
palatka-02
palatka-03
palatka-04
palatka-05
palatka-06
palatka-07
palatka-08
palatka-09
palatka-10
palatka-11
palatka-12
palatka-13
palatka-14
palatka-15