Skip to main content

група " Синчец"

Украса от природни материали

През м.октомври 2020 година деца, родители и учители се включиха активно в дейности, свързани с изработването на предмети за украса от природни материали. С тях децата от група "Синчец" участваха във финализирането на проект „Малки еколози за зелена детска градина“, който даде много възможности на всички за представяне на красотата, която природата носи. Тя предлага изключително голямо разнообразие от естествени материали, които бяха използвани в направата на изделия, които могат да служат за декорация и украса в дома.
Есента е сезонът в който има най много природни материали: красиви листа, шишарки, жълъди, кестени, кори от дървета, орехи, семена, клонки от дърветата и какво ли още не... Изработените предмети бяха подредени в изложбен кът в двора на детската градина.
Основна цел на такива дейности е да бъде провокиран интерес към изкуството, изграждане на усет към красивото и развиване на вродени творчески заложби у децата. Заниманията с природни материали носят много наслада и удовлетворение. Те въздействат по положителен начин върху детската психика и върху емоционалното състояние на подрастващите. Много интригуваща част от цялостния етап е намирането на подходящи материали за творческата дейност. Разходка до гората и парка или пък гостуване при баба и дядо на село е идеалният вариант за тази цел.
Това направиха децата със своите родители за да набавят всичко необходимо за реализация на идеите си. Готовите предмети и изделия оправдаха очакванията - станаха много красиви.
Децата изработиха прекрасно пано-картина с разнообразие от клонки и стръкове, а от събраните листа направиха бухалче. Изработените изделия от сръчните ръце на родители и деца показаха много талант, творчески способности и въображение. А най–хубавото беше желанието им за партньорство с учителите във възпитателно - образователния процес.
Нека заедно да предаваме на децата си посланието, че бъдещето и красотата на земята зависят от всички нас!!!
 
buhal4e-01
buhal4e-02
buhal4e-03
buhal4e-04
buhal4e-05
buhal4e-06
buhal4e-07
buhal4e-08
buhal4e-09
buhal4e-10
buhal4e-11
buhal4e-12
buhal4e-13
buhal4e-14
buhal4e-15