Skip to main content

Празници и традиции

Денят на Ботев

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира...

Всяка година на 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Сигналът на сирените в цялата страна точно в 12.00 часа възвестява нашата признателност и почит към делото на този велик българин - поет, публицист и революционер, и към всички национални герои, отдали живота си за Родината.
По случай 2 юни нашите малки възпитаници се включиха в инициативата на ДГ за отбелязване на тази паметна дата в българската история.

С нескрита гордост те облякоха четнически униформи и по детски, неподправен начин успяха да се докоснат до безсмъртното дело и личността на Христо Ботев. С вдъхновение пяха патриотични песни и възторжено рецитираха стиховете на поета. Украсяваха с цветя лика му и помогнаха за изработването на постери и табла. Презентациите, подготвени от учителите в групите, помогнаха на децата да научат повече за живота и подвига на революционера.
Когато чуха воя на сирените, малчуганите спряха игрите, застанаха на място и сведоха глави в знак на благодарност към саможертвата на всички загинали за свободата на Отечеството.
Гордеем се, че нашите деца са достойни потомци на велики българи!

 

Дълбок поклон пред Ботев и безсмъртните герои на България!!!


4etnici-01
4etnici-02
4etnici-03
4etnici-04
4etnici-05
4etnici-06
4etnici-07
4etnici-08
4etnici-09
4etnici-10
4etnici-11