Skip to main content

Празници и традиции

За Ботев – с любов и преклонение

На 6 януари 2022 година се навършват 174 години от рождението на Христо Ботев - един от най-великите български поети и революционери. Ботев живее само 28 години, но остава в националната памет както с творчеството си, така и с революционното си дело. Животът на големия поет и революционер приключва твърде рано, но следите, които оставя в българската история са дълбоки и той няма да бъде забравен никога.
Децата от група „Зайче“, макар и мънички, вече знаят кой е Христо Ботев и със сигурност няма да забравят никога за него. Малчуганите бяха запленени от увлекателния разказ за неговия живот, разгледаха фотоси, научиха интересни факти за някои от най-важните моменти в живота му: семейството, училището, животът с Васил Левски в изоставена мелница, революционната му дейност, слизането от кораба „Радецки“ на Козлодуйския бряг. Любопитството им бе събудено и те не спираха да задават въпроси. Впечатлени от красивата четническа униформа на Христо Ботев, те имаха възможност да оцветят картинки с неговото изображение.
В днешният ден малките ни възпитаници, завладени от разказаното за живота и делото на Христо Ботев, получиха първия си урок по родолюбие и патриотизъм.

 

botev-1
botev-2
botev-3
botev-4
botev-5