Skip to main content

група "Кокиче"

В очакване на Коледа

Месец Декември е времето, в което всички очакваме трепетно Коледа и се обръщаме към най - близките си, за да им дарим обичта си и да им покажем, че те са най - важна част от живота ни. Коледа е празник на семейството, на топлината между хората, на нейното споделяне помежду им.
Тази година подготовката за светлите празници в голямото семейство на група "Кокиче" протече различно и нетрадиционно, поради преустановяването на присъственото обучение в детските градини. Учители и родители положихме взаимно усилия да създадем незабравими изживявания на малките палавници от групата, като поддържахме виртуална връзка помежду си. Дните и седмиците се запълваха с интересни занимания на празнична тематика. Макар и от разстояние, споделените мигове на радостни вълнения от съвместната дейност бяха в изобилие.
Календарът на дейностите беше изпълнен с множество коледни развлечения. Редуваха се занимания, свързани с традиции, празнични обичаи, различни видове изкуства - музика, танци, изобразително изкуство и приложни дейности. Децата споделиха снимки на своите старателно украсени писма до Дядо Коледа, в които с трепетно вълнение "описваха" желаните подаръци. Ентусиазираните малчугани се включиха с желание в изработването на коледна украса за дома. Сред проблясващите светлини на коледните елхи се усмихваха весели "джуджета" и "еленчета", които рецитираха стихчета и отправяха своите празнични благопожелания.
Малките художници демонстрираха изобразителните си умения като изработиха старателно своите творби, с които взеха участие в изложбата "Слънчеви мечти в нашите души", организирана от ДГ "Слънце". В рисунките си те пресъздадоха своето коледно настроение и мечти за пухкав сняг и весели пързалки. Децата от групата обичат кулинарните предизвикателства и с готовност влязоха в кухнята на Снежанка, за да приготвят вкусни ястия и да подредят празничните трапези у дома.
Нетрадиционното виртуално тържество зарадва всички, стопли сърцата ни и допринесе за коледното настроение. Изобилието от предложения за празнични дейности даде поле за изява на всички деца и им помогна да се потопят в магията на така желаните и очаквани празници. Обратната връзка и всички споделени мигове с деца и родители ни изпълниха с удовлетворение от активното и пълноценно взаимодействие в тези чудни декемврийски дни.
Пожелаваме на всички семейства от група "Кокиче" вълшебна Коледа и щастлива Нова година!!!
 
 
k-izku6enia-01
k-izku6enia-02
k-izku6enia-03
k-izku6enia-04
k-izku6enia-05
k-izku6enia-06
k-izku6enia-07
k-izku6enia-08
k-izku6enia-09
k-izku6enia-10
k-izku6enia-11
k-izku6enia-12
k-izku6enia-13
k-izku6enia-14