Skip to main content

група "Зайче"

Вълшебно лято

За малките възпитаници на група „Зайче“ измина едно вълшебно лято, изпълнено с много игри и забавления. За съжаление тази година заради противоепидемичните мерки децата бяха лишени от излети, екскурзии и разходки извън детската градина, но за сметка на това всеки ден за тях бе приключение, всеки ден им поднасяше интересни игри и щури забавления, всеки ден те идваха на детска градина с нетърпеливо очакване за предстоящите изненади, които им бяха подготвили техните учители.
Играта е любима на децата и през цялото лято те се забавляваха с най-различни игри - образователни за затвърдяване на наученото през учебната година с различни, нетрадиционни техники; („Математически коктейл“, „Забавна азбука“, „Магически букви“ и др.); забавни - за усъвършенстване на сензорните възприятия, развитие на концентрацията, вниманието и фината моторика; подвижни и спортно-подготвителни - за развитие на физическите качества и затвърдяване елементи от различни спортове. Много радостни емоции предизвикаха игрите с вода, пластилини, брашно, цветен пясък, тебишири, балони, топки ; изработването на шарени герданчета, гривнички и др.; рисуването с конци, изработването на модни скици. Дефилираха като манекени, бяха паячета, гъсенички, калинки, пчелички. С много желание се включваха в организираните кулинарни работилнички и приготвяха здравословни зеленчукови и плодови салати, плодови шишчета, коктейли, домашна лимонада, месиха питки. Доказаха, че са отмяна на мама, упражнявайки се в простирането, сгъването и гладенето на дрехи, овладявайки практически умения от ежедневието и бита. Влизаха в ролята на фризьори, пожарникари, готвачи. Показаха, че умеят да работят в екип участвайки в няколко групови проекти - черешово дърво, слънчогледи, детелини, цветна градина, дъждовни облаци.
Взеха дейно участие в организираните от детската градина дни на спорта („Спортът-здраве и красота“, „По-силни, по-бързи, по-жизнени“, „Тялото-храм на душата“, „Спортуваме заедно“), дни на модата, дни на професиите, седмица на черешата, седмица на цветовете, седмица на игрите и забавленията, седмица на буболечките и малките природолюбители, седмица на танците, изложба „Слънцето в нашите деца“. Празнуваха заедно - Панагия, Еньов ден, рождени и имени дни.
С малко тъга малчуганете от група „Зайче“ казаха довиждане на изминалото лято, но заредени с много усмивки очакват новата учебна година, последната в детската градина, преди да прекрачат прага на родното училище.
 
 
v-leto-01
v-leto-02
v-leto-03
v-leto-04
v-leto-05
v-leto-06
v-leto-07
v-leto-08
v-leto-09
v-leto-10
v-leto-11
v-leto-12
v-leto-13
v-leto-14
v-leto-15